Dette er utfordringer som de ansatte ofte kan ha: 

 • Tankekaos/slitsomme tanker/stress 
 • Står fast i en utfordring
 • Søvnproblemer 
 • Angst og depresjoner 

 

Dette kurs opplegget gir: 

 • Økt sinnsro
 • Mer overskudd og mestringsfølelse 
 • Bedre søvn
 • Gode verktøy til håndtering av utfordrende situasjoner 

 

Hva er effektiv coaching?

Uttalelser og hva skjer/hvordan er metoden: 

 •  «Det er så veldig godt å kunne våkne uthvilt. Før var det eneste valget jeg hadde sovetabletter. Takket være effektiv coaching med Liv og hennes gode verktøy - med avslapningsteknikker, hypnose og andre gode verktøy - for å rydde vekk uroen i kroppen - så kan jeg nå våkne uthvilt hver dag. - Situasjonen før dette var som følger: Jeg ble henvist av fastlege til utredning av søvneksperter. Registrerte over tid et søvn mønster med forslag til tiltak som dessverre ikke fungerte som jeg ønsket. Perioden hos utredning gikk over flere måneder.» Hans 50 år 
 • «Siste session ble veldig bra og det virker - igjen. Jeg er i gang med 4 morsomme, lange, intense, krevende dager med 10-11 timers undervisning hver dag - planlagt for lenge siden - før vi lagde siste lydfil :-) Men jeg har brukt filen til å forberede meg - det hjelper masse. Og søvn-lydfila redder meg hver kveld og natt når jeg har så krevende dager. - Skjønner ikke helt hvordan jeg hadde håndtert dette uten de gode møtene med deg, og uten lydfilene ." Dame 53 år
 • «Jeg har slitt med å få nok søvn noen måneder, effektiv coaching hjalp meg med mine søvnproblemer. Jeg tenker at kanskje flere kan ha nytte av dette, så derfor ønsker jeg å dele min erfaring.  

Siden våren 2017 har jeg slitt med å få sove om kvelden, eller våknet om natten og ikke fått sove igjen. Mye tankespinn i hodet. Noen ganger klarte jeg å «fange tanken» som holdt meg våken, andre ganger var det mere diffust. Det var slitsomt, men gikk greit. Senhøsten ble jeg introdusert for Liv Endal som da fortalte at det kunne hun forsøke å hjelpe meg med.

Hun foreslo å lage en lydfil som jeg kunne lytte til om kvelden før jeg skulle sove, eller på dagen når jeg ønsket å slappe av. Lydfilen er på ca 23 min og er rettet mot temaer som jeg har tatt opp, og vinklet på en måte som gjør at jeg faktisk slipper tak i saker som har plaget meg. I lydfilen beskrives i et lydopptak den situasjonen jeg ønsker å være i – og det skjer på en avslappende måte. Lydfilen er personlig.  

Denne lydfilen lytter jeg til hver kveld før jeg skal sove (i hvert fall nesten) og har siden jeg begynte med dette sovet godt hver natt, hele natten, og føler meg bedre uthvilt når klokka ringer enn jeg gjorde tidligere. Jeg har hatt et par samtaler med henne etter dette, vi har endret litt på innholdet i lydfilen, og jeg har lært noe om å mestre mine egne følelser/stemninger i hverdagen. Jeg har fått en bedre søvnkvalitet, noe som gjør at hverdagen min er bedre. Og det uten innsovningstabletter.  

På spørsmål - hvordan vil du beskrive metoden - hva skjer, dette svarer kundene: 

 • Som Liv Endal forklarte meg så benytter hun det beste fra ulike metoder og «verktøy» som hun har kompetanse innenfor, til å hjelpe personene så godt og raskt som mulig. Hun tenker ikke diagnose, men møter personen der personen er, på personens egne premisser. Jeg opplevde at hun møtte meg på en måte som skapte tillit, og som gjorde at det var lett å fortelle om det som plaget meg. - Effektiv coaching befinner seg mellom vanlige samtaler/coaching på den ene siden og behandling/terapi fra lege/psykolog på den andre siden.  
 • "Liv er en som gir deg verktøyet til selv å finne sinnsro og energi.... "
 • «Det er ikke noe hokus pokus - det handler om å få hjelp til å ta tak i selvfølgeligheter som ikke er tilgjengelig for bevisstheten på egen hånd» « Det beste er å få hjelp til å skjønne hva som er naturlige og ufarlige reaksjoner på unormale hendelser» 
 •  "Liv bruker hypnoterapi (hypnose) - og vi lærer avslapningsteknikker"
 • «Nå er jeg ikke redd for angsten - jeg har lært selvhypnose og andre gode verktøy«  


 Hei, Jeg heter Liv Solfrid Endal og har jobba med effektiv coaching med fokus på bedre helse og økt livskvalitet siden 2004, er utdannet sivilingeniør i bunn, har 4 årig psykoterapeut bakgrunn og er hypnoterapeut. Jeg jobber fra privat praksis med både privatpersoner og inn i bedrifter – og har også vært tilknytta en bedriftshelsetjeneste i Oslo siden 1.1.2011.

Jeg har nærmere 30 års erfaring fra det mentale - tanker, følelser, kropp - området. Jeg har også bakgrunn innenfor kognitive metoder, coaching, NLP og har en Journey sertifisering fra utlandet fra 2004. Nysgjerrigheten og jakten på de gode verktøy og metoder har gjort at jeg har kurs og sertifiseringer på de fleste områder. Min fokus og leting har vært på metoder som i praksis fungerer og også under norske forhold !  

Jeg har jobbet med disse områdene siden jeg forlot en lederjobb i IT-bransjen i 2004. 

Jeg har alltid vært på utkikk etter de best tenkelige metoder og verktøy – slik at den personen som sitter foran meg, kunden, kan komme raskest dit han/hun ønsker. Allerede i 2006 var jeg av den grunn i gang med et prosjekt sammen med en lege og psykiater som ønsket å ta dr graden - sammen med interesserte aktører fra sykehus, det offentlige og bedrifter.

Et av de viktigste verktøyene jeg bruker i dag på disse områdene er hypnoterapi - det samme som hypnose. Det siste året har NRK TV vist den britiske dokumentaren fra 2017 - med tittelen «Frisk med hypnose» - tre ganger. Som de beskriver i omtalen: "Stress, fobier og avhengighet blir behandlet med hypnose. Metoden blir til og med brukt som bedøvelse under operasjoner og kan lindre smerter."

  For personer som har mye tankekaos og angst i kroppen har hypnoterapi - heretter kalt hypnose - vært en klar "innertier" – siden det er svært avslappende å høre på – null prestasjoner og resultatene kommer endelig da - for denne målgruppen. Innholdet er i tråd med innholdet vi sammen har planlagt og de får lydopptak, så de kan høre disse oppbyggelige tingene så mange ganger de måtte ønske.  


Er du nysgjerrig og klar for en forsmak av dette?

Da kan du melde deg på følgende opplegg:  

 • Et foredrag – med dialog og praktisk orientering underveis - til deg som lurer på hva hypnoterapi/hypnose egentlig er. Hypnose har vært et aktuelt tema ihvertfall tre ganger på NRK TV siste år, en britisk dokumentar. Dagsaktuelt pga de gode resultatene på mange områder. Stress, fobier og avhengighet blir behandlet med hypnose. Metoden blir til og med brukt som bedøvelse under operasjoner og kan lindre smerter. 

  Videre. tema: Hvorfor fungerer dette så effektivt på personer med tankekaos i hodet og uro i kroppen. Aktuelle eksempler. Hva skjer egentlig.  

Opplegget kjøres for bedrifter/organisasjoner – er du privatperson som ønsker å delta – så ta kontakt på tlf 916 87 980 evt epost liv@livendal.no for nærmere informasjon.  

 • Gruppe samling 1: Avslapnings teknikker i praksis. Fra tankekaos og uro til økt sinnsro. Tanketrening som fungerer. Enkel hypnose.  
 • Gruppe samling 2: Erfaringer fra gruppesamling 1 tas inn og fordypes. Bedre søvn er nytt tema i denne gruppe 2.  
 • Gruppe samling 3: Dypdykk i et supplerende verktøy til hypnoterapi/hypnose – EFT - et verktøy brukt i det amerikanske Forsvar med svært gode resultater. Og som undertegnede har benyttet også med svært gode resultater i sin praksis.  


Praktisk : 

 • Grupper på 5-10 personer  
 • Ca 3 timer pr gang med en passe lengde pause. Avslapningsøvelser inngår.  
 • Disse gruppene avholdes gjerne i kontorer i Kongensgate 16 på onsdager eller ute hos bedriften.  
 • Anbefaler 1 uke mellom gruppe 1 og gruppe 2 – deretter 2 uker mellom gruppe 2 og 3. Det oppfordres til å sende meg status meldinger og spørsmål mellom gruppene – det er selvsagt frivillig. 
 • Mulighet for individuelle samtaler parallelt med - eventuelt etter gruppene over.
 • Erfaringsmessig er 3 samtaler med 2 timer hver det som har gitt god effekt – for å lage gode hypnose-lydfiler – som treffer - og samtidig få innarbeidet noen gode verktøy som passer for aktuell person.  

 

Hva er hypnose ? Hvorfor er det så effektivt ? Før Liv lærte meg gode metoder og tilnærminger, levde jeg i en kaotisk tilstand med mye angst og andre plager som hindret meg fra å leve et liv med sinnsro og harmoni. Takket være Liv har jeg fått verktøyene som gjør det enklere for meg å håndtere hverdagen på godt og vondt, og jeg har funnet mitt eget lille sted hvor jeg kan få det jeg så fint kaller "spabehandling for hjernen". 

Thea N Dahl

Du hjelper meg på en både kreativ og omsorgsfull måte. Du har lært meg mange nyttige verktøy som jeg bruker hver dag. Du duller ikke bort tiden, du er målrettet.


 «Liv og jeg har samarbeidet i flere år, bl.a. i en bedriftshelsetjeneste. Liv er dedikert. Hun er både analytisk og kreativ, og har flere verktøykasser å hente fra. Jeg anbefaler henne varmt.»

Marianne M Iversen Jeg har jobbet tett med Liv gjennom 4 års gestaltpsykoterapiutdanning og også i ettertid. Liv er en kvinne med et stort varmt hjerte. Hun har fantastiske egenskaper som gjør henne til en veldig støttende person, lyttende, åpen, aksepterende. Hun er også hjelpsom og en god planlegger og gjennomfører. Hun skaper på en god måte avslappende stemning under samtaler hvor du kan virkelig kjenne at hun vil ditt beste! Samtidig kan hun utfordre deg slik at du kan utvikle ditt potensiale. Det har vært veldig hyggelig og givende for meg å samarbeide med Liv!» 

Izabela Wojtowicz Gestaltpsykoterapaut

«Skjønner ikke helt hvordan jeg hadde håndtert dette uten deg, og de gode avslappende og målrettede lydfilene.» Sigrid 

 

«Dette funker! Så Bra! Så annerledes! Jeg har mye mer ro – og energi nå.» Kristina